Д-р Иванов

За мен


Д-р Мариян Иванов е собственик и създател на

Медицински Център “ФИТОЛЕК” - София


Специалист по вътрешни болести.

Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран преподавател към катедра Фармакология и токсикология, Медицински факултет, Медицински университет, София.

Внедрил в лечебната практика и в преподавателската дейност уникална техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти за профилактика и лечение на често повтарящи се и на хронични заболявания.

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и на редакционната колегия на вестник “Acta homeopathica”.

Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България в САЩ и Франция (за повече информация вижте phytolek.com и phytolek.bg ) .

Създател на формули на чайове с оздравителна насоченост, произвеждани от Българска Чаена Компания (за повече информация вижте bulgarianteacompany.com).

Магистър по здравен и социален мениджмънт към Университета в Нант, Франция.

В лечебната си практика д-р Мариян Иванов съчетава постиженията на съвременната медицина и на хомеопатията с хилядолетнитe традиции на фитотерапията, ароматотерапията, нутритерапията, апитерапията и др. Става въпрос за клонове от медицината, към които в началото на 21-то хилядолетие все повече лекари и пациенти от цял свят насочват своето внимание, благодарение на високата им ефективност, стимулиращото им действие върху човешкия организъм и липсващите или сведени до минимум странични дейности.

Д-р Мариян Иванов е автор на книгите „Хронични и често рецидивиращи заболявания - техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти” (2 тома), “Хомеопатия за деца”, “Хомеопатия за жени”, “Хомеопатично лечение за всички” и на издадената в 2 тома „Семейна хомеопатия” (Отключи силата в теб), както и на редица специализирани и научно-популярни здравни статии, публикувани в различни вестници и списания. В съавторство с д-р Зорка Угринова са други три издадени книги, посветени на хомеопатията – „Трудните деца”, „Ало, докторе” и „Хомеопатично лечение за деца и тийнейджъри”. В поредицата от книги “Домашна енциклопедия” на издателство “АБГ”, Д-р Мариян Иванов запознава читателите на достъпен език с това кои са най-разпространените заболявания у нас и какво представляват, на какво се дължат, какви са симптомите им, какъв двигателен и хранителен режим могат да облекчат тези симптоми, а също и какви са конвенционалните и нетрадиционните методи, които могат да се използват за тяхното лечение. Голямо предимство на всяка книга е, че дава изчерпателна информация за съответното заболяване и за неговото лечение, разглеждайки организма като единна цялост, а не като съвкупност от органи и системи. До този момент излезли от печат са книгите : “Всичко за сенната хрема и бронхиалната астма”, “Всичко за ставните заболявания “, “Всичко за разширените вени”, “Всичко за простудните заболявания и грипа”, “Всичко за запека и как да го преодолеем”, “Как да повишим имунната си защита”, “Всичко за заболяванията на простатата”, “Всичко за бронхита”, “Да отслабваме с удоволствие”. “Лечение на целулит”, “Всичко за язвената болест”.

Д-р Мариян Иванов препоръчва и използва широко в практиката си на холистичен терапевт системата за самовъзстановяване и себеразвитие, разработена от академик Мирзакарим Норбеков (за повече информация можете да посетите сайта norbekov.bg). „Всичко е в твоите ръце” е последната книга на д-р Мариян Иванов, написана в съавторство с академик Норбеков.

©Copyright 2013 - 2020 Медицински Център Фитолек ЕООД - Д-р Мариян Иванов | Всички Права Запазени!

Re-Design & Development Belanimus EOOD